silnik renault 2.0 16v opinie

Renault Fluence | Długi dystans - 10 312 km

Renault Fluence | Długi dystans - 10 312 km

Ledwie trafił do naszej redakcji, a na liczniku stuknęło mu już ponad 10 tys. kilometrów. A wyjechaliśmy tylko niedaleko, tuż za naszą zachodnią granicę w poszukiwaniu tajemniczej miejscowości "Ausfahrt". Ostatecznie dotarliśmy do Szparki na Mazurach

Renault Laguna II (2001-2007) - opinie Moto.pl

Druga generacja Laguny wyznaczyła nowe standardy w stylizacji, silnikach i bezpieczeństwie. Nie wyzbyła się jednak przypadłości obniżających niezawodność auta.

Renault Scenic I (1996-2003) - opinie Moto.pl

Moda na minivany wywołana przez Chryslera Voyagera w 1983 r. w Stanach Zjednoczonych promieniowała na inne kontynenty niezwykle szybko. W Europie pierwszym producentem, który powielił pomysł Amerykanów, był koncern Renault

Volvo S40/V40 (1995-2004) - opinie Moto.pl

. Historia modelu . 1995, wrzesień premiera modelu z nadwoziem sedan, silniki 1.8 16V (116 KM), 2.0 (137 KM), 1.9 TD (turbodiesel, komora wstępna, 90 KM); 1995, grudzień wersja kombi

TOP 10 | Kombi za 7 tys. zł

TOP 10 | Kombi za 7 tys. zł

włoskich aut. Benzynowe silniki pięciocylindrowe oraz V6 (145-220 KM) brzmią przyjemnie dla ucha i zapewniają ponadprzeciętne osiągi, nie sprawiając przesadnych kłopotów. W ofercie był również czterocylindrowy motor 2.0 16V z turbodoładowaniem (205 KM) i 124-konny turbodiesel. W ostatniej fazie produkcji

Auto za 10 tys. zł | Część II

Auto za 10 tys. zł | Część II

dla włoskich aut. Benzynowe silniki pięciocylindrowe oraz V6 (145-220 KM) brzmią przyjemnie dla ucha i zapewniają ponadprzeciętne osiągi, nie sprawiając przesadnych kłopotów. W ofercie był również czterocylindrowy motor 2.0 16V z turbodoładowaniem (205 KM) i 124-konny turbodiesel. W ostatniej fazie

Renault Laguna I (1993-2000) - opinie Moto.pl

V6/167 KM, diesel 2.2/84 KM)1995 - wersja kombi, silnik 2.0 16V/139 KM1996 - turbosprężarka w silniku diesla 2.2/113 KM1997 - silnik 2.9 V6 24V/190 KM1998 - face lifting nadwozia, nowe silniki 1.6 16V/107 KM, 1.8 16V/120 KM, diesel 1.9 dTi/98 KM1999 - nowy diesel common rail 1.9 dCi/110

Suzuki Grand Vitara. Zmiana warty

zł w wersji 5-drzwiowej 2.0 16V. Ceny wersji z silnikami wysokoprężnymi nie są na razie znane. opinia auto+Dobrze znany i ceniony model nareszcie doczekał się następcy DANE TECHNICZNE Suzuki Grand Vitara 1.6 VVT

Auto za 5 tys. zł

Auto za 5 tys. zł

napędowych otwiera 8-zaworowy silnik o pojemności 2 litrów i mocy 115 koni, dobrze współpracujący z instalacją LPG. Dla fanów silnych wrażeń przewidziano jednostki 2.5 V6 (170 KM) i 2.0 16V Turbo (204 KM), ale rozsądnym kompromisem będzie 2-litrowy motor o 16 zaworach i mocy 136 lub 150 koni. Zakup Calibry

Raport specjalny: Superdiesle

dzięki doskonalszemu sterowaniu i podniesieniu ciśnienia wtrysku. Taki silnik będzie produkowany przez Toyotę w fabryce, która powstała w Polsce (2.0 D-4D Clean Power 180 KM).PompowtryskiwaczeRozwiązanie rozwijane w autach osobowych przez koncern Volkswagena. Tu każdy cylinder ma swój

Renault Scenic II (2003-2010) - opinie Moto.pl

Renault Scenic II (2003-2010) - opinie Moto.pl

przyznać, że nowoczesna deska rozdzielcza dostarcza na bieżąco wielu ważnych informacji. Mocnym atutem Scenica II jest bogata gama silników, obejmująca cztery silniki benzynowe i sześć turbodiesli. Jest zatem w czym wybierać.Historia modelu2003 - premiera modelu, silniki 1.4 (98 KM), 1.6 16V (113 KM), 2.0

Renault Laguna I (1993-2000) - opinie Moto.pl

Renault Laguna I (1993-2000) - opinie Moto.pl

- wersja kombi, silnik 2.0 16V/139 KM 1996 - turbosprężarka w silniku Diesla 2.2/113 KM 1997 - silnik 2.9 V6 24V/190 KM 1998 - face lifting nadwozia, nowe silniki 1.6 16V/107 KM, 1.8 16V/120 KM, diesel 1.9 dTi/98 KM 1999 - nowy diesel common rail 1.9 dCi/110 KMAwaryjnośćTo słaby punkt Laguny. Dziurawe

Citroen Xsara Picasso (1999-2008) - opinie Moto.pl

Citroen Xsara Picasso (1999-2008) - opinie Moto.pl

), 1.8 16V (110 lub 115 KM), 2.0 (109 KM), 2.0 HDI (turbodiesel, common-rail, 90 KM); 2000, wiosna - silnik 1.6 (95 KM); 2002, grudzień - niewielka modernizacja (lepsze wyposażenie, poprawione hamulce przy tylnej osi); 2003, styczeń - silnik 2.0 16V (136 KM); 2004, wiosna - niewielka modernizacja (drobne

Renault Megane II (2002-2008) - opinie Moto.pl

Renault Megane II (2002-2008) - opinie Moto.pl

;dwójki" na rynku wtórnym. Historia modelu2002, jesień - premiera modelu, hatchback 3d i 5d, silniki 1.4 16V (95 KM), 1.6 16V (116 KM), 2.0 16V (140 KM), 1.5 dCi (turbodiesel, common-rail, 82 KM), 1.9 dCi (turbodiesel, common-rail, 120 KM); 2002, jesień - wersja sedan 4d i kombi 5d, nowe silniki 1.4

Citroen Xsara Picasso (1998-2006) - opinie Moto.pl

Citroen Xsara Picasso (1998-2006) - opinie Moto.pl

pracy elektrycznych sterowników szyb albo spryskiwacza. Podczas zakupu trzeba sprawdzać działanie wszystkich możliwych elementów zasilanych elektrycznie i sterowanych elektronicznie. Silnik Najmniej zastrzeżeń jest do benzynowych jednostek 1.8 16V i 2.0, ale i one mają swoje przypadłości. Niedomaga w

Opel Zafira A (1999-2005) - opinie Moto.pl

wersji produkcyjnej. Silniki 1.6 16V (101 KM), 1.8 16V (116 KM),2.0 16V TD (wtrysk bezpośredni, 82 KM)2000 - wyższa moc silnika 1.8 16 V (125 KM)2001 - sportowa wersja OPC 2.0 16V (192 KM). Silnik 2.2 16V (147 KM). Wyższa moc silnika 2.0 16V TD (101 KM)2003, styczeń - niewielka modernizacja. Nowe

Renault Clio (1990-98) - opinie Moto.pl

płaci się w zakrętach. Samochód przechyla się nieprzyjemnie, a przy większych prędkościach dotyka jezdni tylko trzema kołami. Trzeba uważać albo jeździć spokojnie. Sportowe wersje 1.8 16V i Williams 2.0 16V nie sprawiają takich problemów. Mają sztywniejsze podwozia i są mniej komfortowe, ale prowadzą

Renault Espace (1991-2002) - opinie Moto.pl

Renault Espace (1991-2002) - opinie Moto.pl

Espace, silniki 2.0 (114 KM), 2.9 V6 (167 KM), 2.2 12V DT (turbodiesel, 113 KM); 1997, jesień - przedłużana wersja Grand; 1999, wiosna - nowe silniki 2.0 16V (140 KM) i 3.0 V6 24V (190 KM); 2000, wiosna - nowy silnik 1.9 dt (turbodiesel, wtrysk bezpośredni, 98 KM), bogatsze wyposażenie; 2000, jesień

Renault Mégane I (1995-2002) - opinie Moto.pl

samochodów Renault z konkretnymi informacjami i poradamiLPG (Jerzy Maliński, Koalicja na rzecz Autogazu)Na rynku wtórnym bez trudu można kupić Mégane z instalacją gazową. Dostępne są wszystkie odmiany silników benzynowych, od 1.4 po 2.0, jest zatem w czym wybierać. Użytkownicy tego modelu dość

Re: Auto rodzinne do 9 tys zł (renault?)

---------------------------------------------------------------------------------- Akurat mi się te nowsze nie podobają - Scenica miałem i byłem bardzo zadowolony ale był to rocznik millenijny:) Nowszy Scenic zraził mnie cyfrową deską kłopotliwą wymianą żarówki i designem. Za taką kwotę radziłbym poszukać rocznika 2000-2003 z silnikiem 2,0 16V i założyć lpg o ile dużo jeździsz. Mój na

Re: R. Laguna prod. 2000 silniki :1.6 1.8

Znajomi mechanicy mają wyrobioną opinię na temat silników Renaulta. Podobno dobre są starsze 1,8 i 2,0 8-zaworowe. Nalezy unikać 1,6 16V (podobno awaryjny). Co do większych 16-zaworowych nie słyszałem żadnych konkretnych opinii.

Re: Renault niezawodne - to mówią Niemcy

,2 100 KM co dasz do prównania? A np co mi dasz z PSA w zamian za moją 2,0 16V 140 KM któa spala 6,5- 11 benzyny oraz 7,5 -12 lpg i to nie w kompakcie tylko w minivanie? A wiesz ile kosztuje w HDI wymiana filtra cząstek stałych? BTW - przyspieszenie nie decyduje o "lepszości"silnika w różnych

1,8i 16V czy zwykły 1,8i? Mondeo czy Laguna

silniki 1,8i i 2,0i bez 16V. I tak w Mondeo z mojego 1,8 16V mam 115 KM a Laguna z 1,8 ma tylko 90 KM. Moc 115 KM Laguna osiąga dopiero z 2000 cm3. Czy to znaczy że silniki Laguny są gorsze? Mają większą usterkowość? Niższą kulturę pracy? Są mniej ekonomiczne? Zawsze wydawało mi się że silniki

Re: Silnik 2.0 w Lagunie II

KM,200 Nm obowiązuje dalej w ofercie Renault. Ja miałem stara Lagunę, w ktorej był montowany motor 2.0 138 KM,16V 182 Nm.Może jakis stary prospekt zaplątał się u dilera?

Re: Jak z Alfą Romeo

IV (lepsze wyposażenie i silnik za te same pieniądze), a nawet A3 (to samo możesz mieć taniej). W ogóle w Golfach silniki benzynowe są godne pożałowania : 1.4 16V - 75KM ?!?! , to przecież w tak na tym forum krytykowanym Renault z 1.4 16V jest 98KM. A z 2.0 16V 115 KM i to przy jakim spalaniu

Używane Renault Laguna II

-IX.2003) też miałem Renault, tylko że dwa Megane i było podobnie. Aktualnie oczekuję na nową Lagunę, którą odbiorę z salonu pod koniec maja. Będzie to 2,0 dCi 150 KM w wersji Image. Kupuję kolejną nową Lagunę, bo jest to: 1) "totalna porażka" - dla mnie zero problemów z eksploatacją, 2

Re: Nowe clio czy uzywany mercedesA

benzynówki z których polecam 2,0 16V RXI 140 KM (pomimo tej mocy bardzo oszczędny silniczek) lub diesla 1,9 dCi 120 KM o dość wysokiej jak na diesla kulturze pracy. Zapłacisz mniej zostaną ci pieniądze na wymiany pasków płynów hamulców itp. które warto zrobić od razu po zakupie u dobrego mechanika i jazda

Re: Ford Escort

miałem jeszcze pół baku przy tej samej trasie i warunkach jazdy. Przyczyny były dwie 1-sza meganka miała większy bak:) ale jednak ten Escort sporo palił przy około 100 km/h spokojnej jazdy po autostradzie miał problem zmieścić się w 7l/100km. Uważam że to sporo skoro obecny Scenic 2,0 16V 140 KM

Re: renault megane 1996r. co sądzicie o takim auc

kolejnym autkiem też jest Renault ale Scenic 2,0 16V 140 KM 6 lat bez problemów wymieniłem tylko tarcze 1x klocki 2x oraz komplet wymienny rozrządu po 120 tys km. świece 2x gumę stabilizatora i sworzeń zwrotnicy oraz 3 żarówki. Tłumiki wciąż oryginalne. Generalnie mogę więc powiedziećże Scenic jest dużo

Re: Sam. francuskie-jakie modele najmniej awaryjn

; odpowiedników. Jak ktoś się na autach nie zna to jest jego problem niech płaci za T lub VW lub coś lepszego. Co do wyposażenia to fakt ja kupiłem Scenica w wersji RXI 2,0 16V 140 KM za cenę Golfa IV 1,6 100KM który z tyłu szyby miał na korbkę na fotelach ordynarna szmatę a nie welur stalowe felgi a nie alu i

Re: MEGANE.2 Wrażenia z jazdy

; wykonczenie, ale nigdy więcej, to jest Fiat. > Co do Renault... nie mam jescze opinii. Jeździłam fajnym Clio kiedyś z > silnikiem Megany 1,6 trochę poprzednią Laguną 2,0. Co do Megane II jestem > ostrożna, obawiam się kolejnego bubla w pięknym opakowaniu. > Przekonałam się już co do solidnośći

Re: Renault Laguna I (1993-2000) - opinie Moto.pl

Miałem taką z silnikiem 2.0 16V do Volvo, 95 rok, zagazowaną, przejechałem 80 tys. w 4 lata. Wzór niezawodności , wyposarzenie jak na rok 1995 biło na głowę inne auta : ABS, klimatronik , gadaczka (moja gadała po włosku ;), elektryka szyb, lusterek. Najwygodniejsze fotele - 2400 km w 26 godzin do

Re: Renault Laguna (nie najnowsza) 1.6 110 KM

obecnej pracy lub w przyszlym roku, to kupilbym w marcu przyszlego roku 99-00 2.0 16V, najlepiej granat lub bordo w cenie do powiedzmy 35/40 tysiecy z przebiegiem do 60 tysiakow. Strata na nowym wynosi okolo 10 lub ponad rocznie przez pierwsze 3 lata, a potem juz okolo 5 rocznie. Zalozywszy, ze

Re: Renault Megane 1.9 dci - czy wejść w taki zak

niech głupki kupują i się brandzlują znaczkiem. Scenic służył mi 13 lat nigdy nie sprawił problemu i w momencie sprzedaży śmiało mógł konkurować z 4-5 latkami pod względem stanu technicznego. Miałem benzynowy silnik 2,0 16V. Kolega ma Scenica 1,9 dCi większych problemów nie doświadczył ale miał tam

Re: Cała prawda o Skodzie

; > aktu desperacji kupując np. Fabię 1.9 TDI albo 2.0 > Ja bym kupił. Jakby moje zarobki były średnie i relacja jakość/cena miałaby > duże znaczenie. A ja nie do czego się przyznaje bo auto dla mnie to coś więcej niż dotarcie z punktu A do B > No, ale ja nie jestem widocznie fanem

Re: Renault Megane

16V 137KM bardzo sprawnie śmiga po drodze,przy tym wcale nie pali dużo,bo silnik jest efektywny i elastyczny,a przełożenia skrzyni są super dobrane.Najmniejsze możliwe spalanie w tym silniku to ok. 6.5L.Realnie wychodzi ok. 7,7L.No i jest jeszcze 2.0T 165KM-wsio super,tylko,ze prawie nie

Re: Co myślicie o Renault Scenic II - opinie użyt

> Nie wiem, jak ten silnik będzie ciągnął cięższego Scenika (cieższego niż hatch) Na pewno gorzej, przydałoby się 1.8 16V, ale się z niego Renault wycofało. Zrobiła się "dziura" w ofercie, bo następny silnik to 2.0 16V. Jako ciekawostkę w salonie widziałem Scenica z silnikiem 1

Re: Renault Laguna 2.0T 16V Dynamique/ VW Passat

to co napisaliście prawie się zgadza ale tu nie chodzi o podkręcane siłniki ale produkowane seryjnie w tej klasie samochodów i podobnej cenie a jeśli chodzi o przyspieszenie to jak się porównuje to też trzeba brać pod uwagę masę , bo jak taki silnik włożyć do odkurzacza to wyciągnie 5,2 , ale

Re: Renault Laguna (nie najnowsza) 1.6 110 KM

; opinie użytkowników. > > Pozdrowienia, krzychu Mój ojciec jezdzi równolatkiem tyle,że z silnikiem 2.0 16V(tez 60 tys przebiegu).Auto całkowicie bezawaryjne(zepsuł się tylko termometr),b.wygodne,dobrze się prowadzi.Wady to jakość plastików(choć sam montaz nie jest taki zły-na razie nic nie

Re: Kto jezdzi zagazowanym renault scenic

zdecydowałem. Uznałem, że do tej masy musi byc odpowiedni silnik i wybrałem 140 konny 2,0 16v ze względu na jego nowoczesną konstrukcje. Parametry 140 KM przy 5750 obr/min. 191 Nm przy 3750 obr/min doś płaska charakterystyka jak na brak turbo i zmienne fazy rozrządu daje znakomita dynamikę i jak na tego