auto na gaz opinie

sprawdź też:

samochód

Piotr Sielicki

Audi S3 Sportback | Test | RS-R=S?

Audi S3 Sportback | Test | RS-R=S?

Audi od wielu lat ma w swojej ofercie modele, w nazwie których zamiast literki A pojawia się S. Oznacza to wówczas, że mamy do czynienia z wersją usportowioną, ale nie tak radykalną jak w przypadku RS-a

Subaru BRZ | Test | Nawrócenie

Wsiadając po raz pierwszy do Subaru BRZ miałem zupełnie inne nastawienie, niż gdy go oddawałem

Suzuki SX4 S-Cross 1.6 DDiS 4WD Elegance | Test długodystansowy cz. II | Oszczędnie i daleko

Poza oznaczeniem SX4 w nazwie, nowe Suzuki SX4 S-Cross nie ma praktycznie nic wspólnego ze swoim poprzednikiem. To zupełnie nowy rozdział w historii marki

Porsche On Track | Auto 24 Ring | Granice wytrzymałości

Porsche On Track | Auto 24 Ring | Granice wytrzymałości

pozwalając na nadmierną nadsterowność. Świetne uczucie, kiedy wiesz, że wciskając gaz auto od razu na to zareaguje. Siedem okrążeń toru mija błyskawicznie. Dostaję informację o zjeździe do boksu. Dojazd do pit lane i znowu 50 km/h. Adrenalina jednak nadal dociera do całego organizmu. Szybko wysiadam z auta i

Nissan X-Trail | Pierwsza jazda | Większy Qashqai

Nissan X-Trail | Pierwsza jazda | Większy Qashqai

Nissan X-Trail (2000 - 2007) - opinie Moto.pl Nissan od lat słynął z produkcji aut terenowych, ale jakiś czas temu zdecydowanie postawił na crossovery oraz SUV-y i... dobrze na tym wyszedł. Auta tego typu biją rekordy popularności. Ich właściciele rzadko zjeżdżają poza utwardzone drogi, więc coraz

Skoda Octavia 2.0 TDI Combi | Test | Dojrzała konstrukcja

Skoda Octavia 2.0 TDI Combi | Test | Dojrzała konstrukcja

cokolwiek zarzucić. Cena odzwierciedla klasę auta, które jest tak dobre, jak jeszcze nigdy dotąd. Czy możemy ją polecić? Możemy. A czy będzie nas na nią stać? No cóż, nie każdego Kowalskiego. Gaz Pojemne wnętrze, mocny silnik, solidne wykonanie, intuicyjna obsługa Hamulec Realne zużycie paliwa odstaje od

Opel Meriva FL 1.6 CDTI | Test | Miła niespodzianka

Opel Meriva FL 1.6 CDTI | Test | Miła niespodzianka

, każdym autem będącym w kręgu naszych zainteresowań powinniśmy odbyć jazdę próbną. Któryś z nich może nas pozytywnie zaskoczyć, tak jak zmodernizowana Meriva z nową jednostką 1.6 CDTI. Pokazuje ona, że jazda minivanem również może być bardzo przyjemna. Gaz Nowy silnik Diesla - cichy, dynamiczny i

Peugeot 207 (2006 - 2012) - opinie Moto.pl

Peugeot 207 (2006 - 2012) - opinie Moto.pl

to ekskluzywna limuzyna. Dobrze zestrojone podwozie, odpowiednie przełożenie układu kierowniczego i skuteczne hamulce zapewniają miłe wrażenia. Wygodne fotele, sporo wolnej przestrzeni i dobre wyciszenie sprawiają, że nawet na dłuższych dystansach samochód spisuje się bez zarzutu. Utrzymanie auta nie

Ford Ka 1.2 Trend+ | Test | Cena ma znaczenie

Ford Ka 1.2 Trend+ | Test | Cena ma znaczenie

Ford Ka (1996-2008) - opinie Moto.pl Ford wystartował od tego roku z promocjami i już widać efekty. Ka to obecnie najtańsze nowe auto na polskim rynku - kosztuje od 26 900 zł. Dla porównania "pięćsetka" to wydatek przynajmniej 37 900 zł, Skoda Citigo - 35 090 zł, Volkswagen up!- 32 500

Bezpieczna jazda | Na kursie o tym nie mam mowy

Bezpieczna jazda | Na kursie o tym nie mam mowy

styl jazdy był polecany, ale dziś silniki lepiej znoszą obciążanie na niskich obrotach. Kiedy więc wciśniemy gaz przy 1500 obrotach, to bez entuzjazmu, ale jednak auto będzie przyspieszać. Dlatego za "lewarek" warto sięgać o 800-1000 obrotów wcześniej, niż zwykliśmy to robić (przy 2000-2500 w

Ford Tourneo Courier | Pierwsza jazda | Najmniejszy w rodzinie

Ford Tourneo Courier | Pierwsza jazda | Najmniejszy w rodzinie

. Wykończenie kabiny stoi na niższym poziomie niż w stricte osobowych modelach marki, ale nie jest to niczym dziwnym w aucie, które ma też swoją dostawczą odmianę. Patrząc pod tym kątem, w środku Tourneo Couriera jest całkiem przytulnie, nie znajdziemy tu gołej blachy na drzwiach. Wnętrze okazuje się również

Czego nie uczą, a powinni | Część IV

Czego nie uczą, a powinni | Część IV

kierownicą. Zwłaszcza podczas pokonywania serii zakrętów, na których łatwo rozhuśtać tył auta (np. lewy, prawy, lewy). I jeśli wówczas przesadzimy z prędkością lub nagle odpuścimy gaz, napędzane koła stracą przyczepność - tył "zechce" wyprzedzić przód, a całość zacznie obracać się wokół własnej osi

Jak wyjść z poślizgu? | Porady

Jak wyjść z poślizgu? | Porady

zachowuje się nasze auto. Mocniejsze wciśnięcie pedału gazu podczas ruszania czy przyspieszania da nam pojęcie o przyczepności. Podobna sytuacja jest podczas hamowania. Jeśli za nami jest luźniej i nieco mocniejsze wciśnięcie hamulca nie spowoduje zagrożenia, możemy przyhamować nieco mocniej niż zazwyczaj

Internet pomaga w zakupie auta

Internet pomaga w zakupie auta

Tegoroczny raport "Cars Online 11/12", przygotowany przez firmę doradczą Capgemini, wskazuje na wzrost zainteresowania zakupem samochodów przez internet. Wielu klientów chce jednak odłożyć decyzję o zakupie auta do czasu ustabilizowania się sytuacji gospodarczej.Rola internetu i serwisów

Cardi Volga-Cayenne, czyli Wołga z piekła rodem

Cardi Volga-Cayenne, czyli Wołga z piekła rodem

Cardi Volga-Cayenne...czyli Wołga z piekła rodem.Rosyjska firma Cardi wykonała wyjątkową replikę klasycznego sedana GAZ-21 Wołga. Wołgę przypomina tylko karoseria - reszta pochodzi od Porsche Cayenne.Całkiem ciekawe auta możemy znaleźć u naszych wschodnich sąsiadów.Rosyjską firmę Cardi mogliście

Opel Zafira Tourer 2.0 BiTurbo CDTI Cosmo | Test | Rodzinny tranSPORT

Opel Zafira Tourer 2.0 BiTurbo CDTI Cosmo | Test | Rodzinny tranSPORT

większa turbosprężarka. W ten sposób reakcja silnika na gaz jest zawsze niemal natychmiastowa bez denerwującego efektu turbodziury, czyli nagłego spadku mocy. Silnik generuje 195 KM, ale to nie moc jest w tym przypadku najważniejsza, a maksymalny moment obrotowy, który wynosi 400 Nm i jest osiągany w

Hyundai ix35 2.0 CRDi A/T Premium | Test | Niekoniecznie z...

Hyundai ix35 2.0 CRDi A/T Premium | Test | Niekoniecznie z...

. Hyundai przekonuje, że popracował nad układem kierowniczym, który do tej pory nie zbierał zbyt pochlebnych opinii na swój temat. Po modernizacji ma być on bardziej bezpośredni i zapewniać lepsze czucie. Niestety to nadal nie to. Auto wyposażono w system "Flex Steer", znany już z innych modeli

LPG | Ile czeka się na montaż instalacji

LPG | Ile czeka się na montaż instalacji

Zlecone przez Parlament Europejski badania wskazują, że w 2020 roku udział aut napędzanych gazem (LPG i ziemnym) wzrośnie do 20 proc. (w 2009 roku było to 2 proc.)Autogaz cieszy się w Polsce niesłabnącą popularnością. Na całym świecie jeździ około 12 mln samochodów z instalacją LPG, z czego 6 mln w

1,5 tys. tirów dziennie na toruńskim moście

1,5 tys. tirów dziennie na toruńskim moście

zezwoleniem MZD. Kierowcy mogą dostać glejt jednorazowo lub na cały rok. Dokumenty są wydawane m.in. samochodom uprzywilejowanym, dostarczającym codzienną prasę, artykuły spożywcze, paliwa, gazy, przesyłki pocztowe i kurierskie, materiały budowlane niezbędne do realizacji miejskich inwestycji oraz odbierające

Mercedes G63 AMG 6x6 | Pierwsza jazda | Kilimandżaro

Mercedes G63 AMG 6x6 | Pierwsza jazda | Kilimandżaro

Test | Mercedes G 350 BlueTEC Skoro tak, jedynym brakującym elementem krajobrazu jest wymarzone auto. Przyjmując minimalny pułap na poziomie szczytu Kilimandżaro i naszą wyobraźnię na drugim końcu skali, mamy całkiem spory wybór aut. Liczebnością przewyższający nawet wszystkie znane

Hybrydy najoszczędniejsze

Hybrydy najoszczędniejsze

roku wprowadził na rynek hybrydową wersję tego modelu, co czwarty sprzedawany Yaris był właśnie hybrydą. W opinii eksperta w tym roku w Polsce powinno się pojawić ok. 2 tys. nowych aut o napędzie hybrydowym.- Samochodów hybrydowych jest coraz więcej na rynku, więc ich oferta jest coraz bardziej

Prius hitem w Japonii mimo wykrytych wad

Prius hitem w Japonii mimo wykrytych wad

blokadzie kół podczas hamowania). Wada ta dotyczyła aut wyprodukowanych przed sierpniem zeszłego roku.Od stycznia Toyota wezwała już do kontroli i naprawy ponad 8,5 mln swoich aut na całym świecie. W większości chodzi o auta z elektronicznym pedałem gazu, który może się zacinać i wtedy samochód sam

Lew pełen pomysłów | Koncepty Peugeota

Lew pełen pomysłów | Koncepty Peugeota

był to najszybszy samochód na prąd. EX1 ma napęd na cztery koła - elektryczny 170-konny silnik odpowiada za napędzanie przedniej osi, a jego brat bliźniak napędza oś tylną. Mały i lekki Peugeot EX1 ma więc w sumie aż 340 KM. To duża moc w małym wyścigowym aucie, stworzonym specjalnie do bicia rekordów

Czego nie uczą, a powinni IV

. Zwłaszcza podczas pokonywania serii zakrętów, na których łatwo rozhuśtać tył auta (np. lewy, prawy, lewy). I jeśli wówczas przesadzimy z prędkością lub nagle odpuścimy gaz, napędzane koła stracą przyczepność - tył "zechce" wyprzedzić przód, a całość zacznie obracać się wokół własnej osi. Wówczas

Toyota Prius III - test | Za kierownicą

Toyota Eco Challenge - czyli ile można wycisnąć z Priusa na trasieZaletą Toyoty Prius jest niskie spalanie, ale w dużej mierze zależy ono od stylu jazdy kierowcy. Chcąc jeździć oszczędnie, musimy ślimaczyć się prawym pasem. Wciskając gaz do oporu pozbawiamy Priusa jego podstawowej zalety. Czy

Problemy z autem na propan-butan

Tę historię opowiedział nam pewien stały czytelnik "Auto-Moto". O opinię zapytaliśmy Krzysztofa Macha z warszawskiej firmy Eko Gaz. - Jeżeli wewnątrz auta poczujemy zapach gazu, należy natychmiast udać się do specjalistycznego warsztatu. To nie jest normalny objaw i nie wolno go

Renault Fluence | Długi dystans - 10 312 km

pracuje przewidywalnie. Wystarczy jednak nieco wcisnąć gaz, by wskaźniki poszybowały w górę. Sprawdźcie z resztą nasze pomiary. Na równej niemieckiej autostradzie przyspieszaliśmy co 10 km/h. Prędkość utrzymywana była przez tempomat na dystansie około 3 kilometrów. Z tego wyciągaliśmy średnią dla danej

Najpopularniejsze silniki w Polsce

Oto lista najbardziej awaryjnych aut ostatnich 15 lat Przeglądając internetowe fora motoryzacyjne można z łatwością trafić na dyskusje o wyższości jednych wersji silnikowych nad innymi. Opinii jest niemal tyle samo co wypowiadających się i poza sztandarowym gloryfikowaniem silnika Volkswagena

Fiat Doblo (2001 - 2010) - opinie Moto.pl

poszukuje lepszych wrażeń estetycznych musi sięgnąć po droższe wersje Panorama lub Malibu. W ich przypadku można cieszyć się również znacznie bogatszym wyposażeniem. Doblo nie gwarantuje wysokiego komfortu jazdy, ale cóż można wymagać od auta z resorami piórowymi przy tylnej osi. Jak na tak prostą

Toyota Corolla 1.4 D-4D - test | Pierwsza jazda

jest to opinia nieco na wyrost, ale trzeba przyznać, że nowa Corolla wyraźnie urosła. Długość auta zwiększyła się o 8 cm, co inżynierowie Toyoty wykorzystali do powiększenia przestrzeni w kabinie, nie przywiązując większej wagi do wielkości kufra. Bagażnik urósł jedynie o 12 l (do 462 l). O 10 cm

MINI JCW GP | Test | Pierwsza jazda |

jest włączony, pozwala nam swobodnie pokonywać zakręty z wykorzystaniem techniki "lewej nogi". To, na co trzeba uważać, ale co sprawa także dużą przyjemność z jazdy to odejmowanie nogi z gazu w trakcie pokonywania szybkich łuków. Gdy tak zrobimy, krótki i lekki tył auta od razu zaczyna

Krótki kurs bezpiecznej jazdy

nagle wtargnął na jezdnię, odruchowo odpuszczamy gaz, hamujemy i zrywamy przyczepność tylnych kół. Tył chce wyprzedzić przód, a całość zaczyna obracać się wokół własnej osi. Powinniśmy błyskawicznie skontrować, czyli skręcić koła w przeciwną stronę - na prawym zakręcie w lewo, na lewym w prawo. By to

Volvo S80 (1998-2006) - opinie Moto.pl

20V w wersjach na autogaz LPG lub gaz ziemny CNG; 2001, lato - turbodiesel (Common Rail) 2.4 D5 (163 lub 130 KM); 2003, wiosna - modernizacja, niewielkie zmiany detali nadwozia, wersja AWD (napęd 4x4) z silnikiem 2.5 20V (210 KM), silnik 2.4 20V o mocy 200 KM; 2006, wiosna - premiera S80 drugiej

Volkswagen Golf | Historia klasyka

, 1982) wprowadziły silnik wysokoprężny do segmentu samochodów kompaktowych. W 1979 roku Golf Cabriolet ? wtedy najczęściej kupowany samochód z otwartym nadwoziem na świecie ? wpuścił świeży powiew do swojej klasy aut, która w potocznym języku była nazywana ?klasą Golfa?. Pierwsza generacja Golfa wraz ze

Porsche World Roadshow 2011

, ale wciąż widzę jak, co jakiś czas instruktor odejmuje gaz, by na mnie poczekać. Tu nie wystarczy się nie bać i wcisnąć pedał gazu do oporu. Tu trzeba niemal z centymetrową dokładnością rozpoczynać hamowanie i przyspieszanie, starannie kręcić kierownicą, by unikać niepotrzebnych poślizgów

Tanio w ASO. Przegląd za 100 zł. Zobacz, czy załapiesz się na promocję

nabyciu wybranych produktów lokalnych dostawców w autoryzowanych serwisach marek należących do Grupy Fiat-Chrysler, np. zakup 4 l oleju Selenia jest premiowany gąbką do czyszczenia bagnetu, przy nabyciu haka holowniczego marki Steinhof klienci odbiorą T-shirt, a przy instalacji gazowej Auto Śląsk Gaz

Awaryjne silniki | Uważaj przy zakupie tych aut [AKTUALIZACJA]

911   Koncentrat płynu chłodzącego typu G12++ BASF Glysanti... 0 opinii Cayenne to trwały i bezproblemowy samochód. To dobrze, bo jest jak dotąd najlepiej sprzedającym się modelem marki Porsche. Na rynku wtórnym można zatem znaleźć sporo egzemplarzy w

Strefa 30 - wprowadzać czy nie?

strefy. Na portalu Facebook i przez SMS-y i nawoływali do wysyłania drogowcom pozytywnych opinii na temat projektu. - Tuż przed końcem zbierania opinii dostaliśmy bardzo dużo pozytywnych maili na temat strefy. Teraz będziemy analizować wszystkie głosy zebrane w ramach konsultacji - mówi Billert.Podobnie

Mercedes E-Klasa (2002-2009) - opinie Moto.pl

), 3.2 204 KM (E 320 CDI) 2003 - wersja kombi (Touring), wersje z napędem 4x4 (4Matic), wersja na gaz ziemny 1.8 163 KM (E 200 Kompressor NGT), turbodiesel 4.0 260 KM (E 400 CDI) 2004 - wersja benzynowa 3.5 272 KM (E 350), turbodiesel 3.0 177 KM (E 280 CDI), nowe oprogramowanie układu hamulcowego SBC

Isuzu D-Max | Za kierownicą

spory prześwit auta, pięciobiegowa ręczna skrzynia biegów i wykrzyż trzymający wszystkie koła przy gruncie przydaje się bardzo często. Gdyby ktoś nas przyłapał, moglibyśmy jedynie wcisnąć gaz do oporu i... poczekać niespełna 13 sekund. Po takim czasie na liczniku Isuzu wskazówka minęłaby 100 km

Toyota Yaris II (2006 - 2011) - opinie Moto.pl

wszystkim czytelność wskazań. Skromne rozmiary siedziska tylnej kanapy dają się we znaki jadącym na niej pasażerom na dłuższych trasach.Rekompensatę za niedociągnięcia stanowi jednak wysoka niezawodność auta, porównywalna z modelem pierwszej generacji. Dzięki temu Yaris II nie jest drogi w użytkowaniu

Mercedes CLK 270 CDI - test | Za kierownicą

. Naciskasz (przekręcasz) i... Nie jest źle. Ostrożnie dozujesz gaz. Cóż, od razu słychać, że to diesel, ale diesel z manierami. Nie warczy, tylko mruczy, a to spora różnica. Ogłady dodaje mu technika Commonrail oraz liczba cylindrów - na szczęście jest ich pięć. U diesli to, moim zdaniem, dolna granica

BMW X3 - test | Pierwsza jazda

sportowych wrażeń.Dynamic Damper Control stanowi tylko część rozbudowanego systemu. Usytuowane obok drążka skrzyni biegów przyciski odpowiadają również za reakcję na gaz, charakterystykę skrzyni biegów (jeżeli to oczywiście automat) oraz silnika, czułość układu kierowniczego oraz kontrolę trakcji. Dodatkowo

Smart ForTwo - test | Pierwsza jazda

przy gazie wduszonym w podłogę, podczas sprintu ze świateł można przegrać pojedynek ze średnio wysportowanym rowerzystą. Poganiany przez kierowcę mikrus wije się niczym piskorz i w akompaniamencie wyjącego na obrotach silnika próbuje wyrwać chociaż mikroskopijny fragment asfaltu. Nic z tego

Mini Countryman Cooper S - test | Za kierownicą

klapie. Do życia budzi go przycisk przy stacyjce. Basowy pomruk wydobywający się z dwóch rur ostrzega: ze mną nie ma żartów. Wrzucam więc nieśmiało "D" i ruszam. Reakcja na gaz jest natychmiastowa, co zachęca do ostrzejszej gry. Podejmuję wyzwanie i po chwili zaczynam cieszyć się jazdą. Hmmm

Saab 9-5 (1997-2010) - opinie Moto.pl

wyjątkowo dynamiczne silniki każą zestawiać Saaba z autami Mercedesa czy BMW, chociaż na rynku wtórnym może stanowić on alternatywę także dla innych marek klasy średniej wyższej.Saab 9-5 wyróżnia się stylizacją nadwozia i wnętrza, przekonuje znakomitymi osiągami i własnościami jezdnymi, wysokim poziomem

Skoda Octavia - Czeskie rachowanie vol. 2.0: 3 Octavie - 3 paliwa - test porównawczy

, przy dużym obciążeniu auta, trzeba nieco wcześniej redukować biegi na stromych podjazdach. Jazda na gazie jest przyjemna, silnik pracuje cicho i miękko. Dopiero wizyta na stacji benzynowej pozwala wychwycić rozbieżności. Przy zasilaniu benzyną średnie spalanie wynosi ok. 8 l/100 km, przy zasilaniu

Prawo do jazdy - niepełnosprawni za kierownicą

pomocne przy wsiadaniu i wysiadaniu z samochodu.Istnieje jeszcze jedna możliwość przystosowania wozu. Jest to umieszczona na kierownicy obręcz, której wciśnięcie powoduje dodanie gazu w połączeniu z wciskanym hamulcem (działa tak jak przy RGH II). Jednak wśród niepełnosprawnych można spotkać opinie, że

Peugeot 206 (1998-2006) - opinie Moto.pl

, oznaczonemu symbolem 207. W przypadku obu modeli spore znaczenie miało zapewne to, że właśnie na ich bazie budowano wyczynowe auta, zdobywające najwyższe laury w rajdowych mistrzostwach świata. Tym, którzy sportowy wizerunek stawiają ponad wszystko, można polecić najmocniejsze wersje S16 (135 KM) i RC (177 KM

Szóstka na pięć z minusem

, moim zdaniem dwulitrowy, 140-konny diesel nie należy do najmocniejszych stron Mazdy. Powód? Słaby dół - poniżej 2000 obrotów to auto po prostu nie jedzie. Reakcje na ruchy pedałem gazu są tak ospałe, jakby pod maską było nie 140, ale 40 koni. Dlatego wyjeżdżając bardzo wolno z drogi podporządkowanej

Volkswagen Polo (1999-2005) - opinie Moto.pl

zamka. Poważniejsze awarie dotyczą jedynie alternatorów, które potrafią odmówić posłuszeństwa.AWARYJNOŚĆTrudno nazwać to auto awaryjnym. Choć są egzemplarze, którym zdarzają się liczne usterki, wiele z nich przejeżdża 100 tys. km bez żadnych przygód. Te pierwsze psują jednak ogólną opinię. Rankingi

BMW X6 - test | Pierwsza jazda

. Turbosprężarki niemal niezauważalnie wpływają na reakcję silnika na gaz. Najwyraźniej mamy tu do czynienia z genami szóstki. Niesamowite osiągi 407-konnego silnika i rewelacyjne prowadzenie pozwalają zapomnieć o masie auta. Inżynierowie zresztą mocno się napracowali nad obniżeniem środka ciężkości. Aluminiowa

Honda Accord (1993-2004) - opinie Moto.pl

Modernizacja sprzed ośmiu lat nie zmieniła charakteru Accorda, ale ekspansja Hondy na Stary Kontynent zaowocowała zbudowaniem samochodu nakierowanego na gust europejski. Projekt auta powstał w Europie, a produkcję podjęły brytyjskie zakłady Hondy w Swindon. Ciekawostką było skrócenie pojazdu w

Mazda 6 2.2 MZR-CD Sport - test | Za kierownicą

orgię obrotów, lepiej postawić na benzynę. Diesel sprawdzi się w długich podróżach. Wystarczy wjechać na lewy pas, wcisnąć gaz na 6. biegu i można spoglądać na inne auta w lusterku wstecznym."Szóstka" prowadzi się jak przyklejona do asfaltu i trudno doprowadzić ją nawet do granicy

Kia Rio - test | Pierwsza jazda

bardzo mocny zawodnik ze stajni Kii. Korzystne proporcje wartości do ceny, bardzo przestronna kabina, modny wygląd, siedmioletnia gwarancja powodują, że nowe Rio w klasie B przesuwa się na najwyższe miejsca listy i z pewnością zawojuje polski rynek. Gaz Atrakcyjny wygląd, bogate wyposażenie, przestronne

Najgłośniejsze akcje serwisowe

przyznawać się do akcji serwisowych - po cichu, czyli przy okazji zwykłego przeglądu naprawiały uszkodzone elementy.Samowolkę producentów najlepiej ilustruje przypadek Forda Pinto z lat siedemdziesiątych i jego wadliwej konstrukcji baku. W przypadku najechania przez inny samochód na tył auta dochodziło do

Porsche Panamera Turbo vs. Aston Martin Rapide - test porównawczy

specyfikacji najbliżej do Astona Martina.Rapide prowadzi się nieźle. Jednak nieźle to w tym przypadku nieco za mało. Układ kierowniczy jest precyzyjny, reakcja na gaz spontaniczna jednak efekt nieco psuje skrzynia biegów, która przekazuje moc na tylne koła. To skrzynia z poprzedniej dekady. Zapożyczona od

Kolejna Camry nie będzie nudna

i wszystko, łącznie z wynikami badań NTHSA dowodzi, że winę w większości ponoszą sami kierowcy. Problemy jednak były i to całkiem prawdziwe. Zacinały się pedały gazu, co utwierdziło opinię publiczną, że za wypadki odpowiada Toyota.Nadszarpnięta reputacja producenta "niezawodnych"

Za szybko?

Panuje opinia, że polscy kierowcy jeżdżą za szybko, bo lekceważą limity prędkości. Policja i samorządowcy postanowili z tym walczyć. Ustawiają fotoradary niemal na każdym skrzyżowaniu w nadziei, że kierowcy zdejmą nogę z gazu i będą jechać wolniej. A jeśli któryś nie zdejmie, to zostanie srogo

Opel Astra II (1997-2003) - opinie Moto.pl

model na 51. pozycji, a w kategorii sześciu-siedmiu lat na 38. miejscu. W zestawieniach DEKRA jest to odpowiednio 68. i 45. lokata. Te zestawienia nie obejmują egzemplarzy produkowanych od jesieni 2003 r. w polskich zakładach Opla w Gliwicach. Cieszą się one bardzo dobrą opinią, podobnie jak produkowana

Seat Ibiza - Pocztówka z Ibizy

koncernu jest wersja kombi, sedan będzie dalej oferowany jedynie w postaci Cordoby GAZ Obszerniejsze wnętrze niż u poprzednika, bogate wyposażenie standardowe (na rynku hiszpańskim), ciekawa stylistyka, dobre i ciche zawieszenie, przyzwoity sprzęt audio z odczytem MP3 HAMULEC Głośna dmuchawa, mały wybór

Używane auto | Co sprawdzić kupując używany samochód

się czasami zdarza);- ściąganie auta przy hamowaniu, przyspieszaniu, podczas jazdy ze stałą prędkością;- stuki przy skręcaniu i dodawaniu gazu (zazwyczaj objaw zużytych przegubów);- stuki na nierównościach - pół biedy, jeśli to sworzeń lub łącznik stabilizatora, gorzej jak zużyte wahacze lub pęknięta

Hyundai i40 - test | Pierwsza jazda

jakości i wyrazistą stylistyką rozbudził moją ciekawość. Po ostatniej przejażdżce Sportagem chciałem się przekonać czym teraz zaskoczą mnie inżynierowie. Emocje nieco opadły, gdy usłyszałem, że prezentacja odbędzie się w Norwegii. Nie jest to najlepsze miejsce na wyrobienie sobie opinii o aucie

Volkswagen Scirocco - powiało emocjami

wspomagania układu kierowniczego oraz reakcja na gaz. W "moim" VW nie może zabraknąć również szybkiego i precyzyjnego systemu nawigacji satelitarnej oraz twardego dysku o pojemności 30 GB, na którym zmieszczą się chyba wszystkie ulubione utwory muzyczne. Ach, no i przyciemniane tylne szyby

Zima poradnik | Przygotuj samochód do zimy

pamiętać, by w śniegu ruszać delikatnie z kołami ustawionymi na wprost. Skuteczne bywa też rozbujanie auta i ubicie śniegu przed samochodem. Pomocne może się w tym okazać wzmocnienie zderzaka, jakie zastosowano w SX4 w dolnej jego części. Nie warto przesadzać z gazem, bo kiedy koła zabuksują, wyślizgają

Dlaczego Polacy nie lubią Skody?

. To skarbiec skrajnych opinii. Spieracie się o pozycję Skody na rynku, jakość aut, profil nabywcy, wreszcie o niedawną przeszłość, gdy pomocną dłoń wyciągnął do Czechów Volkswagen. Pełen intrygujących przemyśleń po lekturze tych dyskusji, spędziłem kilka dni za kierownicą Octavii RS sprzed liftingu z

Turbosprężarka - jak działa i jak się z nią obchodzić?

wpadającego do silnika przez wykorzystanie energii wydalanych spalin. Jak działa turbosprężarka? W skład tego mechanizmu wchodzą dwie kluczowe części - turbina i sprężarka zamontowane na jednej osi. Gazy wylotowe skierowane na turbinę napędzają równocześnie wirnik sprężarki, która wtłacza do cylindra większą

Polak, honor, samochód

pasach: ludzie w podeszłym wieku i kobiety z wózkami. Reszta to zwierzyna łowna. Czasem mam wrażenie, że kierowcy starają się sprawdzić, jak blisko można podjechać, żeby kogoś nie zabić, ale nie być zmuszonym do zwolnienia".Polacy kochają swoje auta. Wolność, swoboda i dziewczyna młoda. Gaz do dechy

Wywiad | Derek Bell | Brytyjski mistrz Le Mans

sobie wyobrażałem. P.S.: Miło słyszeć taką opinię od kogoś kto podróżuje po całym świecie. Dzisiaj spotykamy się w warszawskim salonie Bentley'a co podkreśla tematykę naszego spotkania. Jak zaczęła się Pana przygoda z motoryzacją i wyścigami? D.B.: Mieszkałem na południu Anglii i od wieku mniej więcej

Konfrontacje: Land Rover Discovery 3 vs. Pajero Dakar 2006

porozrzucane betonowe płyty. Oto tor, który ma odbudować zszarganą ostatnio opinię na temat nowoczesnych terenówek.Pierwszy do próby przystąpił Pajero. Dźwignia sterująca napędem wędruje w położenie 4x4, skrzynię biegów ustawiam na "D". Pierwsza przeszkoda to dość stromy podjazd. Dodaję gazu i

Paryż 2010 | Face-lifting Lexusa IS

wizerunek nowego twardziela na rynku. Dorota Strzelczyk Paryż 2010 - parada premier - ZOBACZ WSZYSTKIEToyota zmienia pedały gazu Samochody: Toyota - ogłoszenia

Brytyjski mistrz Le Mans | Derek Bell | Wywiad

. Pierwszym Pana własnym wyścigowym samochodem był Lotus 7. To auto nadal jest produkowane i wiele osób ściga się nimi po torach na całym świecie. Lubił go Pan? D.B.: Raczej nie. Lotus 7 nie był stuprocentowym autem wyścigowym. W szkole Russela jeździłem prawdziwym bolidem ? Lotusem 22, wiec w porównaniu

Wybraliście najlepszą reklamę

| Część III | Część IV | Część V | Część VI | Finał     Paliwo ze słomy i gazu - ZOBACZ TUTAJ   Mini - historia kultowego auta - WIDEO   Samochody: Audi - ogłoszenia  

Omijaj je szerokim łukiem | Nieudane silniki

w autach segmentu B, C i D. Niestety inżynierowie nie poradzili sobie z kilkoma problemami, które położyły się cieniem na jego wizerunku i mogą wydrenować kieszeń nieświadomego właściciela. Silnik 1.4 TSI Twincharger (160 KM) cierpi na rozciągający się łańcuch rozrządu, problemy z napinaczem

Porsche Panamera - test | Za kierownicą

. Reszta również perfekcyjna. Kiedy włączysz tryb Sport Plus, system ESP pozwala na lekkie poślizgi. Wyłączamy elektronikę, rozpędzamy auto, dodajemy gazu i w towarzystwie dymu z opon opuszczamy kolejny zakręt. Nawet napęd na cztery koła nie jest w stanie przeszkodzić w driftowaniu. Większość momentu

Mitsubishi Lancer Evo X - Kryzys czterdziestolatka

burzliwego i oryginalnego związku, który dostarcza tylu emocji próżno dziś szukać w świecie motoryzacji GAZ Rewelacyjna przyczepność na różnych nawierzchniach, bliskie wyczynowemu prowadzenie, szybko działająca zautomatyzowana skrzynia biegów ze świetnym trybem supersportowym, bardzo słabo wyczuwalna

Kupujemy używane auto z automatem

jak wymiana automatu na manual, to zabawa dla obeznanych w samochodowej mechanice.- Dzisiaj auta z automatyczną skrzynią nie czekają tak długo na klientów jak parę lat temu. Klienci doceniają wygodę automatu, choć często wierzą w obiegowe opinie, choćby że oleju w automacie się nie wymienia. Ale nie

Kurs bezkolizyjny cz.1

na pasy? Jak dodam gazu, to go ominę. Lewo, prawo, gaz, hamulec. Wszystkie te decyzje podejmujemy w ułamku sekundy. A realizując je (prócz tego, że wystawiamy sobie odpowiednie świadectwo), gwałtownie zmieniamy sytuację na drodze. Zaskakujemy innych. A to właśnie zaskoczenie jest przyczyną większości

Volvo S40/V40 (1995-2004) - opinie Moto.pl

nieprawidłowej układ sterowania silnika natychmiast pokazuje kierowcy sygnalizację "check engine". Nie zaleca się montowania instalacji do silników turbodoładowanych, na przykład w wersji T4. Nie znaczy to, że samochód nie będzie pracował na gazie. Będzie jednak wymagał bardzo precyzyjnie dobranych

Jazda bez trzymanki, czyli Skiba o samochodach

lubisz wcisnąć gaz do dechy?Tak, ale nie jestem z gatunku ścigantów. Staram się jeździć bezpiecznie, dlatego, że podstawą sukcesu jest dojazd do celu. W Polsce ciężko jest wciskać, to bez sensu - dlatego, że z kolesiem, który cię właśnie wyprzedził spotkasz się za chwilę na czerwonych światłach. To

Po narkotykach rozum wysiada

gazie. Ani pod względem przewidzianych kar, ani pod względem zagrożeń, jakie ze sobą niesie. Piotr Jabłoński, Dyrektor Krajowego Biura ds. Przeciwdziałania Narkomanii, które jest organizatorem kampanii, tak uzasadnia jej rozpoczęcie:Prowadzenie pojazdu pod wpływem narkotyków jest przede wszystkim

Toyota Corolla/Auris

Corolli. Auto z 1966 roku z tymi jeżdżącymi dziś po ulicach od lat wspólną ma tylko nazwę: cała reszta - od napędu (wtedy na tył!) po firmowe logo - to zupełnie inna bajka. Gdy Japończycy odhaczyli sukces handlowy, przegonili w sprzedaży swoje koszmary senne (najpierw Garbusa, potem Golfa) i wpisali się

Motoryzacja: Mogło być lepiej

wskaźniki wzrostu wykazują natomiast marki, sklasyfikowane na dalszych pozycjach rankingu: Andoria (13. lokata, +48,3 proc.), GAZ (14. lokata, +411,6 proc.), Mitsubishi (15. lokata, +691,2 proc.), Toyota (16. lokata, +156,4 proc.), Hyundai (17. lokata, +137,2 proc.) czy zamykający listę obecnych na polskim

Jeep Grand Cherokee 5.7 V8 HEMI. Dżip trzeciej generacji

W czasie pierwszych jazd miałem sprawdzić, czy wchodząca na rynek trzecia generacja flagowego Grand Cherokee z najmocniejszym silnikiem benzynowym jest prawdziwym Jeepem, który dowiezie nas tam, gdzie nikt rozsądny nie wybierze się autem za blisko 270 tys. zł. Nowy Jeep stylem nawiązuje do swojego

Fotoradary to nagonka? Krzyczą ci, co łamią przepisy

pomiaru wykonanego na odcinku kilometra. Ale jeśli strach przed mandatami sprawi, że zdejmiemy nogę z gazu, efekt będzie wart zachodu.My, kierowcy, wiemy, że stan dróg nie jest idealny, że niektórzy jeżdżą słabo, ślamazarnie lub za szybko, a piesi potrafią wejść prosto pod koła. A mimo to zapieprzamy, ile

Mercedes klasy E (1985-1995) - opinie Moto.pl

kurierskiej. Silnik 2.6 z gazem (na benzynie już nie chciał chodzić) po przebiegu na zegarach 650 tys. jeszcze jakoś pracował, choć auto miało już lekko zniekształconą karoserię. Cena za to cudo - 7 tys. zł - i mimo że auto powinno trafić na żyletki, prawdopodobnie posłuży jako...dawca narządów.Jeszcze jeden

Tour de Pologne - Ford Focus pod lupą

, Kia Cee'd). Atrakcyjne nadwozie, opinia niezawodnego i świetnie trzymającego się drogi auta - to wystarczy, by wciąż być cenionym. Czy coś się zmieni wraz z ujawnieniem zdjęć trzeciej generacji Focusa? Samochód jest podobny do najnowszego Mondeo. Spieszymy jednak donieść, że na nowego Focusa trzeba

Chevrolet Corvette Convertible

kilkanaście lat temu w Berlinie. Chcesz przejechać przez skrzyżowanie? Będzie problem, bo niemal każde auto zwalnia, a na wąskich ruchliwych uliczkach utworzą się korki. By w mieście zasłużyć na mandat za przekroczenie prędkości, wystarczy, że po starcie spod świateł przytrzymasz gaz przez 2,5 sekundy. Ale

Auto Mobil International 2008 - relacja z Lipska

, łagodne linie i poszerzane błotniki to elementy, które sprawiają, że patrząc na Mazdę, mówi się: "Chcę ją mieć!"Ford - hit na gaz?Zaraz obok, swoje samochody prezentował Ford. Po raz pierwszy na żywo zobaczyłem nową Fiestę i według mnie jest to najładniejszy samochód w gamie Forda (mimo że deska

Konfrontacje: Subaru Impreza/Volvo V50

wskaźników. Pionowo wiszące pedały jakby czekały na sygnał do akcji. Sportowo ukształtowane fotele mocno obejmują ciało. Ogólnie Subaru przyjega do kierowcy niczym rajdowa rękawica. Muszę precyzyjnie zwalniać sprzęgło, bo inaczej samochód szarpie. Ledwie nacisnę gaz, a już Impreza potrząśnie pasażerami. Ten

Chrysler Neon (1994-1999) - opinie Moto.pl

auto "made in USA" to oczywiście z automatyczną skrzynią biegów - w Neonie tylko trzybiegową. Skrzynia jest wbrew obawom jednym z bardziej trwałych elementów auta, o ile pamiętamy o regularnym serwisie. Na początku możemy czuć się zaniepokojeni, że samochód zmienia bieg bez wyraźnego powodu

Kurs prawa jazdy to droga impreza

samochody i 6 instruktorów - musimy przecież zwrócić uwagę na fakt, że instruktor może prowadzić auto nie więcej niż 8 godzin dziennie. Łącznie w ciągu doby nie wolno mu pracować więcej niż 12 godzin. Instruktor pewnie chciałbym przyzwoicie zarabiać. Jeżeli miałby otrzymać miesięcznie około 2500 zł to musi

FSO Polonez Caro/Atu- opinie Moto.pl

, jednak na wsiach i w mniejszych miejscowościach jeszcze długo będzie woził zakochanych, towar, zwierzęta, kontrabandę.Ceny modelu sprawdzisz tutaj.Złota myśl...Wśród użytkowników panuje opinia, że najbardziej niezawodne są auta wyprodukowane w środę. W poniedziałek i wtorek - wiadomo, nikomu nie chce się

Ford Focus ST

prawy, 4500 na obrotomierzu, pełen gaz i... ESP. Przed następnym zakrętem muszę go wyłączyć. Da się? Da i to całkowicie. Poprawa jest wyraźna. Teraz każdy zakręt można pokonać jeszcze szybciej. Zawieszenie świetnie wybiera nierówności, nie podskakuje nawet na tych większych, choć w tej kwestii bardziej

BMW 760 Hydrogen

jest na świecie kilkaset, a stacji ledwie sto. Działa typowe błędne koło - nie ma infrastruktury, bo nie ma klientów, których odstrasza... brak infrastruktury. Hamulcem rozwoju wodorowej motoryzacji jest głównie wątła sieć stacji tankowania. BMW wzięło poprawkę na realia i pokazało auto wodorowe

Renault Kangoo (1998-2003) - opinie Moto.pl

seryjny LPG - Jerzy Maliński, Koalicja na rzecz Autogazu:Renault Kangoo pracuje poprawnie jedynie z instalacjami sekwencyjnego wtrysku gazu za mniej więcej 3 tys. zł. Ceny montażu zazwyczaj są nieco wyższe o blisko 200 zł od klasycznych aut osobowych ze względu na konieczność

Mitsubishi Outlander

wymagająca: trochę błota, niezbyt głęboka kałuża i długie szybkie partie zakrętów na trawie. Auto nie ma z nimi najmniejszych problemów. Schody zaczynają się dopiero przy stromych podjazdach. Tutaj wyraźnie czuje się niedostatek mocy - gdy zbyt delikatnie wcisnąłem pedał gazu, silnik zgasł. Outlander

Drzewa przy drodze. Wycinać, czy nie?

Warszawa - Powiśle, wieczór lekka mżawka, ograniczenie do 50km/h. Zza zakrętu wyjechał Golf, pełne obroty,  zabawa typu "ile fabryka dała". Kierowca stracił panowanie nad autem, kręcąc się wokół własnej osi przejechał na przeciwległy pas ruchu i wpadł na chodnik zatrzymując się

Adwokaci: Akcja naklejkowa jest legalna

Swoją opinię przygotowała na prośbę Aktywnego Życia z Katowic. Kilka tygodni temu śląskie stowarzyszenie rozpoczęło akcję "Parkujesz - zdrapujesz", wzorując się na Płocku.Przypomnijmy jej inicjatorką w naszym mieście jest Marzena Kalaszczyńska, rzecznik osób niepełnosprawnych

Cadillac CTS - Amerykańska alternatywa

Auto z MatrixaNa jednym z amerykańskich filmów pośrednik zachwalał przepiękną nieruchomość, mówiąc, że "to istny Cadillac pośród tutejszych rezydencji". Marka, która w USA jest synonimem luksusu, w Polsce wciąż pachnie egzotyką - ze świecą szukać u nas aut z tarczą i wieńcem na masce

Opinie o Auto BRC System czy montować tam gaz ?

Witam, proszę o opinie na temat Auto BRC w Świdnicy. Zamierzam tam zamontować gaz do mojego autka ale kompletnie nie znam warsztatu. A może ktoś zna dobry warsztat, w którym SOLIDNIE /bo na tym mi najbardziej zależy/ zamontują gaz i nie będzie problemów z serwisem . Może być nawet w okolicach

co to za bzdety..

dealer zostawia auto na weekend , daje ze 3 tysie za pochlebne opinie i matolki slepo wierza w dobroc byle kasztana. Na jakie miasto niby jest spoko ten kasztan?? Na Amsterdam, Berlin czy Zgierz? Na miasto polecam rower a do jazdy po Zgierzu wystarczy stara astra w gazie jak to sie mowi. Taniej

w Rosji 1:100 rowna sie polowie?

zerwania kontaktów ruskie nie sprzedają gazu ale mają na własne potrzeby i mogą myślec o rozwoju własnego przemysłu opartego na gazie (cienko z tym u nich ) natomiast UE nie kupuje gazu i nie ma go na własne potrzeby. No sorry, przeciez wyzej tlumacze, ze UE wydaje na rosyjski gaz kilka promili swojego

Re: Ostrzegam: Motor Gas Rygielski Toruń

a ja wlasnie szukam gdzie by tu gaz zalozyc i co moge powiedziec ze sama nazwa firmy gdzies tam obijala mi sie o uszy ale auta tam nie oddam, dzieki za opinie

MartCars

Witam, czy ktoś posiada jakieś info na temat komisu Martcars w Opolu? Znalazlem samochód w Opolu jednak z pomorza mam kawałek i chciałbym poznać jakieś opinie na temat komisu. chodzi dokladnie o to auto otomoto.pl/volkswagen-golf-gti-nowy-gaz-brc-recaro-C32591205.html Pozdrawiam Łukasz

Re: Reasumując

instalacji gazu, a nawet wręcz odradzam bo narażacie się Państwo na problemy, o których napisałem powyżej. Oczywiście, w dupie mam opinię ludzi, że jak mnie stać na samochód to powinno mnie być stać na benzynę, że kupuję auta na które mnie nie stać, że gaz jest do kuchenek, że na gazie jeżdżą wieśniaki, że

wiem ze to grzech ale...

Czas zamontowac gaz w mej pieknej czerwonej alfie 147 120 km 1.6 twinspark. Pytanie czy ktos mial ? alfe zagazowana?? Jak auto sprawuje się na gazie , ile pali inne. Dziekuje za Wasze opinie

Re: LpG SekwencjaA GdziE NajlepieJ ZałożyĆ ??

Zainteresowanych zapraszam na stronę: www.facebook.com/pages/Auto-Gaz-Serwis-Warsztat-Samochodowy/427470720602674?fref=ts Zapraszam do obejrzenia galerii zagazowanych samochodów. Szczególnie polecam auto TOYOTA AURIS 1,33 VVT-i 100KM 2009 rok. Klient jest tak zadowolony z instalacji gazowej że

Re: Auto do 15 tys Proszę o poradę!

Civic to fajne auto, a jak to jest z tym gazem i VTEC? Dużo czytałem na necie że VTEC i VVTI nie powinno się gazować. Niestety większość takich opinii jest pisanych przez ludzi którzy "coś tam usłyszeli" ale nie użytkują takich aut na LPG. Więc jak z tym jest naprawdę?

Re: samochód do 4 tys.

dzięki zaa gaz; opinie, diesla nie bierzemy w ogóle pod uwagę, raczej stawiamy na coś na gaz; na szczęście u nas można spokojnie dostać tzw. emeryckie auta typu właśnie seicento, uno, matiz; kwestia posiadania, czy też nie posiadania samochodu w rachubę nie wchodzi- jest nam koniecznie potrzebny i

Re: 30-40k jak nie RX300 to co?

Nie no OK. Nic nie narzucam. Po prostu użytkuję Pacyfę i jestem bardzo zadowolony z auta. A przed kupnem mocno sprawdzałem opinię, awaryjność i koszt serwisu tego auta w Polsce. Co do paliwożerności to z gazem jest całekiem sympatycznie jak na tej wielkości auto i jego masę.

Dzień dobry. Gaz w aucie LPG,soliny montaż.

Chcę zainstalować gaz LPG do auta 1800cm. Proszę o opinie tych którzy są szczęśliwi z posiadania takiej instalacji oraz adres warsztatu . Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

Re: Graż podziemny a instalacja LPG

Dziekuję za opinie, tym których ta sprawa dotyczy jak i demegogów jeżdzacych na gazie i stawiających auto powyżej gruntu. W kwietniu komisja bd sprawdzała stan wentylacji, jush wiem że nie jest ona dwustrefowa , Pozdrawiam temat do zamknięcia.

Re: Kierowcy autobusów!!!

drożej za bilet niż by płacili za gaz do auta i jeszcze żalą się że ich kierowcy mają w d... ciekawe czy gdyby Gosię sprzedawca w sklepie tak potraktował to czy dalej kupowała by u niego, bo widać z KZKGOP nie zrezygnuje, on na ciebie pluje a ty mówisz deszcz pada...

auto gaz

jakie sa wasze opinie o przerobce auta na gaz z silnikiem wiekszym niz 2.0

Czy stać nas na nowy samochód?

Chciałam się poradzić osób dla których priorytetem jest oszczędne życie a nie takie ponad stan. Właśnie zarzynamy nasze pierwsze auto, jeździmy nim już 10 lat (kupiony jako 6 latek). Ostatnimi laty ledwo przechodził przeglądy, w tym roku kończy nam się homologacja na gaz, więc trzebaby go trochę

Re: Bo kupiłem córce samochód

Nie wiem, o co dokładnie pytasz. Jeśli o założenie gazu - to tak, jest to bezpieczne. Nawet w razie wypadku są tam jakieś zawory szybko rozszczelniające butlę itd. Tyle lat już to funkcjonuje na rynku i nie pamiętam żadnego wybuchu przy wypadku. A jeśli pytasz o samo auto - to sprawdź testy Euro

Re: cichy w srodku na autostradzie klasa C,D do 2

Hyundai Sonata, w tej cenie spokojnie będzie rocznik 2007-08 z maksymalnym wyposażeniem i jeszcze trochę pieniędzy zostanie, a z rocznika 2008 już po lifcie cena będzie na styk. Z 2 litrowym dieslem albo z benzyną i gazem. Można sobie poczytać opinie na autocentrum, czy gdziekolwiek indziej

Pomoc Drogow Poznań Dostawcze

Nadeszła jesień, czas ostrożnego poruszania się po drodze, ale czy zdjęcie nogi z gazu uchroni cię w 100 % przed kolizją? niestety nie każdy postąpi tak jak ty, a to może stanowić potencjalne zagrożenie podczas podróży pojazdem. Aby uchronić się przed nerwową sytuacją jaka może zaistnieć, już teraz

Pomoc Na Drodze Poznań

Nadeszła jesień, czas ostrożnego poruszania się po drodze, ale czy zdjęcie nogi z gazu uchroni cię w 100 % przed kolizją? niestety nie każdy postąpi tak jak ty, a to może stanowić potencjalne zagrożenie podczas podróży pojazdem. Aby uchronić się przed nerwową sytuacją jaka może zaistnieć, już teraz

Pomoc Drogowa Poznań Kraj Europa

Nadeszła jesień, czas ostrożnego poruszania się po drodze, ale czy zdjęcie nogi z gazu uchroni cię w 100 % przed kolizją? niestety nie każdy postąpi tak jak ty, a to może stanowić potencjalne zagrożenie podczas podróży pojazdem. Aby uchronić się przed nerwową sytuacją jaka może zaistnieć, już teraz

Za kółkiem na podwójnym gazie...

Cały czas nie mogę przestać myśleć o tragedii w Kamieniu Pomorskim, gdzie pijany kierowca zabił dwie rodziny. Nie sposób też nie myśleć o innych ofiarach pijaków za kierownicą z ostatniego sylwestra. Na okrasę przypomina mi się artystka, która na podwójnym gazie wjechała do przejścia podziemnego

warsztat - autogaz

proszę o opinie o warsztacie auto-gaz przy ul.Piłsudskiego (zaraz za światłami)

Re: Auto do 15 tys Proszę o poradę!

space-invader napisał(a): > Civic to fajne auto, a jak to jest z tym gazem i VTEC? Dużo czytałem na necie ż > e VTEC i VVTI nie powinno się gazować. Niestety większość takich opinii jest pi > sanych przez ludzi którzy "coś tam usłyszeli" ale nie użytkują takich aut na LP >

Auto-Krupa czy Alsa- auto na gaz

Prosiłbym o opinie ludzi, którzy zakładali z jednej z tych firm LPG w swoim aucie. Wiem,że już temat podobny kiedyś był,ale nic konkretnego z tego nie wynikało, tym bardziej,że che założyć gaz do japońskiego samochodu,które średnio znoszą LPG i ważne jest dobre dobranie instalacji i właściwa

Re: Instalacja LPG

Inna cena przy odprzedaży mówisz? A to ciekawe! Kupujacy patrzac na auto z gazem to po pierwsze od razu mysli załozył gaz bo duzo jezdził wiec silnik zarzniety, albo sprzedajesz auto ze świezo załozona instalacja a sprzedajacy co na gazie nie chce chodzić czy juz na dobiciu? A obecnie przy takiej

pytanie o gaz w Krakowie

Mam zamiar założyć gaz w Fiacie Brava i szukam obecnie sprawdzonego instalatora. Gdyby ktoś miał doświadczenie z firmami, które wymieniam to proszę o opinię. Jeżeli macie innych sprawdzonych instalatorów to byłbym wdzięczny z informacje. Auto Gaz Centrum (2900zł), Alfa Auto Gaz (2800zł), Auto Gaz

Re: Benzyniak kontra diesel

; Obecnie mamy dwa samochody, z dużymi silnikami (2,4 i 3,5 l). Do chwili obecnej > żadnych problemów w zwiazku z jazda na gazie. > Średnio mnie swędzą opinie innych, ja po prostu wydaję kasę na to, co chcę. I g > uzik komukolwiek do tego. a mi sie smiac chce z takich ludzi jak ty :) ktorzy

Re: czujny,

Wejdz na forum mazdaspeed.pl poczytaj opinie -- no i co że mam auto na gaz? cóż.. nawet porzadne zapalniczki są na benzyne..

autogaz opinie

Witam! Mam zamiar założyć gaz w aucie, w związku z tym mam prośbę o opinie gdzie to zrobić aby ustrzec się ewentualnych kłopotów. Dobrze słyszałem o gazolach z Sulnówka. Proszę o opinie.

Mieszkanie po rozwodzie - dylemat i prośba o radę

(prąd, gaz, woda itp., nie będę płaciła czynszu). Plusy tego rozwiązania: 1. starczy mi pieniędzy na wyremontowanie. Całość razem z materiałami powinna zmieścić się w granicach 45.000 PLN. Zostanę chwilowo bez oszczędności, ale to nic. 2. nie muszę brać żadnego kredytu 3. jeżeli nie będę chciała za

Re: Manualne skrzynie odchodza w niepamiec

droga w ewentualnej naprawie. Co do zalet to niewątpliwie jest prościej w użyciu. Popychasz (lub pociągniesz) wajhe, naciskasz gaz i tyle. Nie trzeba myśleć o sprzęgle. Poza tym auta ze średniej i niższej klasy są oczywiście dostępne z automatem lecz są droższe. Skrzynie automatyczne są zdecydowanie

ale,ale...

jako buraków nie postrzega się kierowców pikapów które są jeszcze większe a przeciez pełnią funkcję użytkową. Jak otworzyliśmy rynek na używki myślałem, że bedziemy mieli sporo fajnych ciekawych aut a tu się okazuje że totalna dupa. Ludzie kupują albo jakieś suvy i przerabiają je na gaz albo kupują

Re: Nissan Qashqai a może coś innego?

. Była zagazowana, ale gaz usunęliśmy, bo z gazem to był jeszcze większy muł ;) Offroadowo dla nas w porządku, jeździliśmy po takich bardziej turystycznych trasach, daje radę. Jeżeli by się udało, byłaby przerabiana w dalszym kierunku offroadowym, dlatego też konieczny się staje zakup drugiego auta dla

mitsubishi outlander 2.4L DOHC MIVEC I4 rok 2010

witam ,prosze o opinie o tym samochodzie, zamierzam go sprowadzic z usa , jakie sa wasze doswiadczenia w przerobieniu tego auta na gaz

Mazda MPV opinie

Witam, ostatnio wpadł mi w oko taki pojazd :) Mazda MPV model od 1999- 2006. Zastanawiam się nad zakupem takiego auta w roczniku 2000-2004. Raczej w benzynie i do tego gaz. Słyszałem że diesle w mazdach to raczej nie wypał, częste awarie itp. Mazda mpv to raczej rzadkie auto na naszych drogach stąd

Re: LPG vs Pb

dzis jeszcze mam ponad 1/3 baku. Generalnie staram sie miec miedzy 1/2 a 1/3 paliwa w baku zeby pompy szlag nie trafil i bak w srodku nie rdzewial. Jesli jezdzisz z min. iloscia beznyny to nie jest to dobry plan. Tym bardziej, ze w zimie trafia sie, ze konczy sie gaz, podjezdzasz na stacje a oni z

Re: Szukam samochodu rodzinnego

, zobaczyć ile jest miejsca wewnątrz itp. A jeśli chodzi o ten model w benzynie? - czy też ma dobrą opinie? Zastanawiam się nad przerobieniem benzyny na gaz, albo kupieniem samochodu z instalacją LPG.

Re: AUDI A4 2.0 FSi 150KM automat 2004,80tys/km w

to że starsze to mi nie przeszkadza, stan jest lepszy, co do benzyny to myślę ze dzwignę, podobno tak dużo nie pali, gaz odpada do FSI, nie ma szans, już to potwierdziłem, jedyne co to zastanawiam nad skrzynią multitronic, różne opinie o tym piszą, pociesza mnie mały przebieg i dobry stan. O resztę

Re: Dacia Lodgy - mieszane uczucia

> to kolego mówisz ze lipa ten silnik tak myślałem a ja chciałem mu gaz założyć c > hyba nie wypali to nie co sadzisz? To jest tylko moja subiektywna opinia. Polecam po prostu przejechać się tym autem - powinny być wkrótce w polskich salonach. Dla mnie ten silnik jest za słaby, ale każdy

Opel Meriva kontrolka check LPG

zarówno nba benzynie jak i na gazie. Samochód normalnie jeździ, nic nie szarpie, nie traci mocy. Jestem raczej laikiem jak chodzi o szczegółowe kwestie związane z mechaniką i gazem w autach, dlatego też prosiłbym o wszelkie możliwe opinie odnośnie tej sytuacji tzn. co można zrobic z takim problemem ?

Re: Gaz wciąż najtańszy? Sprawdziliśmy

Miałem trzy auta przerobione na gaz. Skoda 120L - instalacja najprostsza z możliwych, odpalanie na gaz. W lecie bez problemu, za to w zimie trzeba było przełączać na benzynę. Na gazie tendencja do przegrzewania się silnika. Po 3 latach jazdy na gazie przegrzałem skutecznie silnik i od tego momentu

Re: Hyundai i40, czyli nowe premium?

Mam Sonie od 4 lat V6 na gazie i nie chce innego auta. Tylko mogę zamienić na nową w wersji kombi. Jak ktoś ma olej w głowie i zna troszkę angielski niech sobie poczyta opinie w USA czy Kanadzie od wielu lat Sonata ma tam nieposzlakowaną opinie. A największy rynek aut może coś o aucie powiedzieć

Re: Śmiertelne potrącenie na ul. Kamieńskiego. Sp

drodze?), a kierowcę będą usprawiedliwiać, że pewnie się zagapił, miał duszności, jechał pierwszy raz autem szwagra, nadepnął niechcący na pedał gazu zamiast na pedał hamulca, miał brudną szybę, nie działały mu wycieraczki, wyleciał mu kot przed auto, cisnęło go w przedsionku kiszki stolcowej, komar

Re: Paliwo - stacja TESCO, Auchan

Szczerze, zatankowałem gaz tylko raz na Tesco i nie mam najlepszej opinii,zgadzam się z poprzednikami ,auto jest słabsze i spalanie wyszło większe.Licząc na kilometry zrobiłem na tym gazie o prawie 50km mniej

Re: Opel Astra IV T 1.4 Cosmo

poziom gazu, później j samochód zaczął szarpać podczas przechodzenia z gazu na benzynę i odwrotnie, gasnąć na wolnych obrotach, rurka doprowadzająca gaz do wtrysków odczepiła się, samochód był już kilkanaście razy w naprawie w serwisie opla, ale do tej pory nie został naprawiony. Zaczęły się problemy z

Re: Astra!

poziom gazu, później j samochód zaczął szarpać podczas przechodzenia z gazu na benzynę i odwrotnie, gasnąć na wolnych obrotach, rurka doprowadzająca gaz do wtrysków odczepiła się, samochód był już kilkanaście razy w naprawie w serwisie opla, ale do tej pory nie został naprawiony. Zaczęły się problemy z

Re: Jak podkręcić leciwą BMW-icę 318i E36 1993 r.

nie wiem o po co te wszystkie zle opinie ja osobiscie posiadam 318i na pasku nie na lancuchu przekulane ponad 350 tys w tym na gazie ze 150 jestem trzecim wlascicielem i nie zamienilbym go na inne auto

jeszcze o suvach - wypowiedź człowieka kultury...

-jest-jakas-sztuka-niz-cenzura-a-ze-wzbudza-kontrowersje Jak napisałem, że w suwach jeżdżą buraki bo im tylko do tego wchodzi przerośnięte ego to kilku forumowiczów chciało się zapluć. A tu proszę podobna opinie wyrażona w kulturalny sposób. Chyba w poglądzie że suv-burakowóz jest sporo prawdy. A jak lubisz samochody to kupujesz sportowe auto czy luksusową

Re: LPG vs Pb

> Zbyt uboga (w LPG) mieszanka z reguly konczy się > uszkodzeniem zaworo i gniazd. Nie wiem jakie masz auto, > ale albo masz szczęście albo Twój model ma utwardzone > gniazda zworowe... albo nawet nie wiesz, ze się koncza.... Citroen C5, z sekwencją jak słusznie zgadłeś. Nie wiem

auto na gaz-koszty

konkretne opinie osób posiadających auta na gaz.

Re: Klub BMW Chełmno

tuby w bagazniku ,nie mam głosnego wydechu,jedyna czescia tuningowana w aucie to ..gałka od zmiany biegów (nie orginalna pochodzi od ac schnitzera) reszte auta to orginalny sedan.Jezdze na gazie bo nie jestem człowiekiem ktory da sie okradac przez panstwo to juz moje 6 auto na gaz .Ja wiem zaraz sie

Re: Volvo S60 (2000-2009)

Ja zrobiłem ponad milion kilometrów kilkoma autami osobowymi francuskimi, niemieckimi i japońskimi wszystkie samochody były fajne i dobrze się nimi śmigało o volvo nic nie wiem bo tej marki nie miałem ale proszę ludzi śmigających wypierdzianymi przez turka golfami 2 i 3 o wypranie foteli bo gazy

Już nie wiem na czym jeszcze możemy zaoszczędzić:/

przelewów z mojego konta przechodzą na "Regularne oszczędzanie"-konto w mBanku z przeznaczeniem na urlop): - mieszkanie (wynajem+czynsz) - 940 zł - bilety miesięczne na mpk dla obojga - 170 zł - parking strzeżony dla auta - 145 zł- niestety dzielnica mocno niepewna i z tego nie zrezygnujemy - gaz

Re: Rekordowa sprzedaż Alfy

; plus pali jak smok gdy tylko mocniej wciśnie się gaz. Nie opowiadaj bzdur na tematy, o ktorych nie masz pojecia. Jesli chodzi o 1.4 TCe, auto (Scenic) spala srednio od 6.7l/100km (normalna jazda po Polsce, czyli tu wyprzedzisz, tam utkniesz za ciagnikiem, itp.) do 12l/100km (autostrada, srednia

Re: Nie odebrał awizo, komornik wymienił mu zamki

GW - które takie bąki puszczają w eter. Facet kradł gaz bo "był bezrobotny" - w jego opinii mu się za pewne wtedy "należało" - wypowiedzieli mu umowę, ale nie mogli odciąć gazu bo pion jest w mieszkaniu. Facet więc dalej kradł gaz, CELOWO nikogo nie wpuszczając, ani nie odbierając

Re: Auto do 10 000 zł co najlepiej kupic

propnuję lanosa, nubirę, znajomy ma i jeździ, wymienia to co wszyscy w tych swoich niezawodnych autach tylko że za połowę ceny. i koniecznie w gazie. wbrew obiegowej opinii i koreańskiego pochodzenia to dobre auto. patrz na przebieg, jak kumpel brał to wziął lanosa 1.6 w gazie. auto będzie na

Laguna II - gaz

Jak spisuje się Laguna II na gazie. Proszę o opinie kierowców jeżdżacych tym autem na gazie ewentualnie wdzięczny będe za opinie np. mechaników którzy mają pojęcie na ten temat...

Re: TOP 10 | Samochody z instalacją gazową

zestawienie aut beznadziejne. najlepsze opinie i najtansza jazde ciesza sie starsze oplowskie 8v. Osobiscie uzytkuje e39 4,4 z instalacja LPG od BRC.. przebieg 350k, mierzylem g-techem i wychodzi 6,4 do setki. Polecam ludziom manual- automat żłopie dużo więcej paliwa..(w przeliczeniu na gaz ok 2

Ford mondeo

Sytuacja życiowa zmusiła mnie, że musze kupić tani samochód, najlepiej z gazem. Oprócz tego, ze umiem jeździc i lubię duże auta;) to niekoniecznie znam się na czymkolwiek. Dlatego czy taki samochód: otomoto.pl/ford-mondeo-zadbany-z-gazem-super-autko-C26237624.html jest dobrym pomysłem? Wizualnie mi

Zastępstwo?

1 Znów MIESZASZ tematy. Strefy bez samochodów w ścisłych centrach - to sprawa znana choćby z miast niemieckich od co najmniej czterdziestu-paru lat. Natomiast tematem wałkowanym przez GazWyba od kilku tygodni jest legendarny tramwaj do Ligoty i Piotrowic, czyli zdecydowanie poza śródmieście

Re: Speed Gaz - co o nich sadzicie???

Jezdze autem z gazem przez nich montowanym.Zrobilem duzo km \5 lat\ . jestem zadowolony. zastanawiam sie jak mozna zle zalozyc gaz . Majac czesci dostarczone przez dystrybutora , nowe ,oni nie maja wplywu na to jak one pracuja . Mysle ze negatywne opinie pisza ci,co nie maja zielonego pojecia o

Re: Polska gazem płynąca | LPG

Panie Focus moje auto w benzynie spala 6.5/100 w cyklu mieszanym, a w po założeniu gazu 7.5 do 8 litrów. Mam już instalację prawie dwa lata, miesięcznie przejeżdżam około 1500-2000 km. Miesięczny koszt paliwa to: paliwo||| l/100km||| cena||| zł/100 zł/mies|||zł/rok benzyna||| 6.5||| 5.4||| 35

Re: napijmy się!!

no właśnie, kuchnia mać, nie wiedzieć czemu kółka napędowe w moim aucie są z tyłu. dodaje trochę gazu i cuda się dzieją. -- http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif Post ten wyraża opinie autora w dniu dzisiejszym. Nie może on być wykorzystany przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani innym

Re: Fiat 500 TwinAir | Pierwsza jazda

14,4 litrow w miescie - nic dziwnego, stojac w korkach mozna spalic nawet smartem 100 litrow na setke, jezeli bedziemy 100 kilometrow przesuwac sie trybem gaz-hamulec. Tak wiec nie jest to miarodajna opinia - pozostaje Wam auto przetestowac w roznych warunkach na spokojnie.

Re: Megane vs. Octavia. Co wybrać?

cloclo80 napisał: > Jeśli Octavia to 1.6+gaz albo 1.8TSI. Zdala od 1.2TSI (wkrótce ten motor trafi > do kosza, nowe 1.2TSI będzie miało pasek i 16v) i 1.4TSI (pali jak smok jeśli t > ylko mocniej depnąć na pedał gazu). Renault w motorach Pb prezentuje nędzę z bi > dą: albo stare 1

Re: scenic + gaz sekwencyjny = problem?

Spotkalem sie z opinia , ze PB pozwala to na "przesmarowanie" gniazd zaworów. Gaz jest suchy a PB nie. Poza tym z tego co wiem np. producent Staga zaleca aby po odpaleniu pierwsze 8 s. auto silnik chodzil na PB a odpalanie auta od razu na gazie jest nazwane odpalaniem AWARYJNYM a nie

Re: Focus zagazowany

Z gazem osobiście bym nie brał. Te silniki z serii Zetec poza dwulitrówką nie lubią generalnie gazu. Na focusklubpolska.pl znajdziesz skrajne opinie, od pozytywnych po zdecydowanie negatywne. Prawda leży pośrodku, ale generalnie gaz w tym silniku to zły pomysł, co potwierdza mój mechanik, murowane

Re: Nissan Primera P12

jeszcze jakieś pierdoły. na gazie działa idealnie od samego początku. do tej pory auto ma orginalny akumulator, cały wydech. fakt, że przebieg stosunkowo niewielki, ale kto by tam dziś wierzył w przebiegi :-) opiniami znafców nie ma się co przejmować. porównaj oferty i bierz to co chcesz tym bardziej, że

remo29

zobacz: moto.money.pl/warsztaty/auto;glensk;montaz;instalacji,warsztat,19156,0.html na dole są opinie nie wiem co myśleć szczerze ... mam dreszcze teraz znalazłam gaz właśnie się montuje :-( wspomóż mnie dobrym słowem napisz z której firmy masz instalację, oni mają kilka i jaki typ jesli możesz

BMW 3 czy Audi 4 a moze Merc C?co byscie doradzili

silnik do 2 litrow,benzyna(planowana przerobka na gaz)kwaota na auto do 20tys.Czekam na wasze opinie :-)

Re: Land Rover Freelander (1997-2006)

Zgadzam sie z przedmowca jak sie kupi auto zaniedbane,zniszczone to pozniej sa problemy. To samo dotyczy aut francuskich ja mialem Scenica 2005r. z gazem automat przez 3 lata 57tys,km i nic sie nie zepsulo, poprostu poprzedni wlasciciel dbal o auto i sa tego efekty.Wiec trzeba przed zakupem dobrze

Re: podwyższenie alimentów i kontakty z dziećmi

przejściówki, sukienka i buty na bal dla córki, piżamki, itd..)- miał się dołożyć ale jak zwykle na słowach się skończyło.. 7. rachunki za ogrzewanie (gaz) duże bo zima- jeden na 950 zł, kolejny na 1529 zł ale na f-rze widnieje tylko część do zapłaty (poza sezonem mam f-rę raz na 2 m-ce na ok. 400 zł a płacę

Auto na gaz i czujnik temperatury

Mam auto na gaz w którym czujnik temperatury przestawia automatycznie pracę z benzyny na gaz. Problem jest taki, że w mieście często zostawiam auto na godzinkę i po powrocie znowu dłuższy czas jeżdżę na benzynie. Znajomy doradził mi, żeby wymontować czujnik temperatury od którego wszystko zależy i

Re: Środula Auto Kompleks - Sosnowiec

okół niego na zewnątrz). O tym że uszkodzony jest reduktor starałem się ich przekonać prawie rok czasu - oczywiście bezskutecznie (wcześnie opinia była wydana przez 2 inne warsztaty LPG). To że czuć gaz, sonda lambda zapala błędy i że auto nie odpala, nie stanowi dla nich problemu, względnie rozłożą

Re: Zientarski skazany

spokój zwolnij. Nie sądzę by po usilnych prośbach kolegi ten dalej dawał po gazie. Oczywiście jest pewien typ cymbałów, którzy tak właśnie czynią, ale coś mi się wydaje że śp. Zabiega wiedział po co wsiada do tego auta...

Tanie,ekonomiczne auto do 3000zł.

Witam. Prosiłbym o Wasze opinie w sprawie zmiany auta. Mój syn chciałby zmienic swoje Tico na coś wygodniejszego (jest dosyć wysoki),ale równie ekonomicznego jak tico. Auto ma słuzyć na dojazdy na uczelnie i inne zajęcia,typowo miasto. Chodzi o auto do max 3tys zł. Czy szukać czegoś z gazem?? może

FOCUS 2.0 jaka instalacja

Mam zamiar zgazowac Focusa, chciałbym poznac opinie uzytkowników takich aut na gaz oraz jaka instalacja bedzie optymalna.

Re: Gdzie tankować gaz w Ostrowie?

Kupiłem auto na gaz. Chciałbym poznać Wasze opinie na temat tankowania gazu w Ostrowie. Jakich miejsc unikać a gdzie jest jakieś dobre miejsce do którego macie zaufanie.

Niewielkie auto ale jakie?

na gazie, ale mam też diesla którego eksploatacja wcale nie jest taka tania, no może poza samą ceną oleju napędowego. Nowe auto - wiadomo trzeba AC, w używane trzeba troche włozyć ale niekoniecznie potrzebne AC . Trudny wybór.Chetnie poznam opinie innych uzytkowników.

Auta specjalnie postarzane? - artykul 1

Kolejny artykul, wpasowujacy sie w ten temat... wyborcza.biz/pieniadzeekstra/1,136884,15574499,Nie_ma_auta_bez_wad__Niektore_sa_zamierzone_przez.html?biznes=katowice#BoxBizTxt Czytalem tylko poczatek, ale jak tylko znajde czas to przeczytam caly. Na razie dla Was tresc.... Jakie jest marzenie

Re: WHY?

. Zadna instalacja nie jest w 100% szczelna. Stad wniasek, ze z czasem czynnik (szczegolnie gdy jest nim gaz) zostaje zastapiony powietrzem. To oznacza, ze jesli isntalacja jest nie zuzywana to banieczki tego powietrza moga sie gromadzic w przewodach utlenajace je od srodka. To prowadzi do jeszcze

Re: Klimatyzacja

Sądzę, że z tzw 'ozonowaniem klimatyzacji' trzeba bardzo uważać.. Ozon jest gazem silnie trującym, bardzo agresywnym i na szczęście bardzo nietrwałym. To znaczy wchodzi w reakcję praktycznie ze wszystkim materiałami, potrafi szybko zniszczyć gumę, plastiki i metale. Auto do ozonowania powinno być

Zwykły na sekwencje?? warto??

Witam, mam załozony jednopunktowy gaz w aucie (Audi A6 2.8) , cos sie w nim popsuło, bodajże reduktor, ale zasłyszałam,ze zamiast kupować nowy, bardziej moze sie oplacic przerobienie "zwyklego" gazu na sekwencyjny, co Wy o tym myslicie? czekam na opinie:) pozdrawiam. Aga -- Ma shelo

Re: PIEKNA ALFA 147

autu dobrych warunków do jazdy. 1.6 105 KM (ten, o którym cloclo wspomniał) wydaje się być spoko, bo pozwala używać i serwisować 147 w zupełnie standardowy, niedrogi sposób. Poza tym nie pali za dużo, dobrze reaguje na gaz, nie jest powolny (a to dobrze, bo 147 2.0 to szybka furka) i generalnie jest

nissan almera kontra zlodzieje

złodziejstwo na moim poznańskim osiedlu przekracza wszelkie granice, chce zasięgnąć opinii co do zabezpieczeń nissana almery, bo to auto planuje kupić (będzie miało okolo 5 lat) AC bedzie obowiązkowe, ale czy można zrobić jakieś niestandardowe odcięcie gazu np? i jak szybko amator cudzej własności

Autogaz dobrego warsztatu szukam

Witajcie mam małą prośbę, chce założyc gaz do auta ale boje się że trafię na jakiegoś "miecia" który po kosztach pojedzie. Może znacie jakiś warsztat z nienaganną opinią? pozdrawiam

Re: Laguna II - gaz

> Jak spisuje się Laguna II na gazie. Proszę o opinie kierowców jeżdżacych tym > autem na gazie ewentualnie wdzięczny będe za opinie np. mechaników którzy > mają pojęcie na ten temat... W dużej mierze będzie to zależało od instalacji gazowej jaką wybierzesz do swojego auta na jednych

Re: Parę rad na długą drogę

Najważniejszy fakt-LPG nie ma pod żadnym względem pomagać autu,zastosowano go tylko w celu obniżenia kosztów eksploatacji.I to jego jedyna zaleta.I to tylko moja opinia.Cały układ wtryskowy Twojej fury jest zrobiony do ciągłej pracy.Gaz wysusza,a ciągła jazda na gazie powoduje ogólne zamulenie

Re: I do jest dobra rada...

trzeba słono zapłacić. Moi rodzice mają citroena xsarę i co prawda nie jest bardzo używany ale (odpukać) auto jest bez awaryjne. Dlatego nie podzielam opinij wielu internautów którzy mówią że Francuskie auta są najgorsze. Corolla to mi się marzy, ale ta nowsza to są koszta rzędu 16 tys w górę, a to

Re: samochod do 12 tys oraz pare wątpliwości

trzeba słono zapłacić. Moi rodzice mają citroena xsarę i co prawda nie jest bardzo używany ale (odpukać) auto jest bez awaryjne. Dlatego nie podzielam opinij wielu internautów którzy mówią że Francuskie auta są najgorsze. Corolla to mi się marzy, ale ta nowsza to są koszta rzędu 16 tys w górę, a to

Re: auto gaśnie przy przełączaniu na gaz

Zgadzam się. Miałem inne samochody na gaz i niestety czasem już mnie szlag trafiał, co się działo. W ostatnim samochodzie sam instalowałem gaz i już dwa lata nie mogę złego słowa powiedzieć. A o Alltop z Warszawy też słyszałem dobre opinie.

Re: LPG w Mercedesie

Witam, Mam pytanko czy nadal jezdzisz tym Mietkiem? Chcę wsadzić gaz ale słyszę różne opinie na ten temat. Jedni mówią, że auto może na tym jeździć a inni że nie. Wiem że podstawa to świece, kable itd., ale w firmie w Krakowie powiedzieli mi że te auta jeżdzą na gazie. Pozdrowionka, Damian

Re: era parkingowców nadchodzi

Dziękuję Ci, Acomutam, za konstruktywne i ciekawe wpisy do tego ważnego bardzo wątku, który dopiero od tej drugiej strony O'K! (Opinii i Komentarzy) sprawia, że TA DYSKUSJA NA FORUM KATOWICE, NA TEMAT KOSZTÓW PARKOWANIA PRYWATNYCH AUT... zaczyna mieć jakiś sens. Wydawać by się mogło, że... "

Re: vel satis 2.0t

problemów. Jeszcze raz polecam: Auto Gaz Kopiczko ul. Braci Briggsów 21. Marki. 22 771 35 33. Mają też stronę ale nie pamiętam adresu. Jeżeli chodzi o samochody z turbo - są bez konkurencyjni. W trakcie gdy tam byłem widziałem przeglądy saabów, mercedesów, bmw. Jeden saab miał 300 KM z 2,3 litra

Re: diesel czy benzyna plus gaz

Ja miałem jedno auto z gazem. Założyłem bardzo dobra instalację w warsztacie kóry cieszy się dobrymi opiniami. Zapłaciłem za to kilkadziesiąt % więcej bo chcciałem mieć dobrą rzecz, ale w tej chwili gaz odradzam każdemu. Zastanów się dlaczego kilka marek zaczęło produkować auta które od razu

Auto-Gaz Lublin Piekarz (ul. Łęczyńska)

Witam, Czy ktoś ma zdanie o firmie Auto-Gaz Lublin (ul. Łęczyńska) Piekarz ?/?? Chcę zamontować instalację w ich oddziale w Bydgoszczy na ul. Czerwonego Krzyża. Proszę o opinie. pozdro.

W zasadzie wybór jest jeden ;-)

Jesli to ma być benzynowy "japonczyk", ktory znosi gaz (nie ma co demonizowac LPG) to w kwocie, ktora podajesz widze jeden sensowny wybor. Jaka wersja Lexusa RX3xx (300 - 350). Jesli zas nie przeraza Cie mozliwosc posiadania auta troche mniej u nas popularnego to osobiscie bardziej

Re: Chwalę PZU

olało :/ -- http://img99.imageshack.us/img99/3526/aaapne.jpg no i co że mam auto na gaz? cóż.. nawet porzadne zapalniczki są na benzyne.. http://www.motostat.pl/user_images/409/icon1.png

GAZ Wołga Siber

GAZ Wołga Siber (ros. ??? ????? ??????, ang. GAZ Volga Siber) - samochód osobowy klasy średniej produkowany przez rosyjski koncern GAZ pod marką GAZ Wołga w latach 2008 - 2010 na licencji Chryslera Sebringa oraz Dodgea Stratusa. Pojazd po raz pierwszy zaprezentowano podczas MosIAS Auto Show

GAZ-3111 Wołga

GAZ-3111 Wołga – model samochodu marki Wołga zaprezentowany przez GAZ-a na salonie motoryzacyjnym w Moskwie w 1998 roku.Pierwsze samochody wyprodukowano 28 grudnia 1999 roku, lecz dopiero w lipcu 2000 auto weszło do produkcji seryjnej na niewielką skalę. W odróżnieniu od poprzednich Wołg

GAZ-M1

GAZ-M1 – radziecki samochód osobowy.Decyzja opracowania nowego samochodu osobowego zapadła w ZSRR w roku 1930. Kilka lat później powstał prototyp, który otrzymał nazwę M1. W samochodzie zastosowano nowy silnik czterosuwowy, zbiornik paliwa musiał mieścić dosyć paliwa, by móc przejechać nim ok

GAZ-31105 Wołga

GAZ-31105 Wołga wprowadzony w 2004 roku to praktycznie modernizacja poprzednika - GAZA-3110 Wołgi. W 2006 roku wprowadzono nowy silnik Chryslera 2.4 DOHC o mocy 123 KM. W 2007 roku auto przeszło face lifting. Dane techniczne (R4 2.3) Silnik R4 ZMZ-406 2,3 l (2287 cm?), 4 zawory na cylinder, DOHC

Gazodiesel

,cng.auto.pl, [dostęp 13.12.2013]. W 2013 roku w Wielkiej Brytanii sprzedano kilkadziesiąt tego typu ciężarówek, np. firma DHL zakupiła 63 takie pojazdyDHL zakupił 63 ekologiczne ciężarówki zasilane gazem ziemnym w Wielkiej Brytanii, cng.auto.pl, [dostęp 13.12.2013].Zasilanie Dual Fuel CNG znajduje

Tekst udostępniany na licencji Creative Commons: uznanie autorstwa, na tych samych warunkach, z możliwością obowiązywania dodatkowych ograniczeń. Zobacz szczegółowe informacje o warunkach korzystania.
Zasady zachowania poufności. O Wikipedii. Korzystasz z Wikipedii tylko na własną odpowiedzialność. Materiał pochodzący z Wikipedii został zmodyfikowany poprzez ograniczenie liczby przypisów. Wikipedia® is a registered tradmark of the Wikimedia Foundation.